Отборът на Борусия Мьонхенгладбах не успя да победи у дома Хофенхайм и двата отбора завърших при резултат 1:1 в среща от 23-тия кръг на Бундеслигата. Матиас Гинтер откри за домакините в 11-ата, но точката за гостите осигури Лукас Рибейро в края на мача. „Зебрите“ пропуснаха и дузпа, след като Аласан Плеа не успя да я реализира.  

Борусия започна добре срещата в 11-ата минута домакините поведоха. След ъглов удар топката се отклони в Маркус Тюрам и стигна до Матиас Гинтер, който я насочи във вратата – 1:0.

Малко преди края на първата част вратарят на Хофе Бауман успя да спре Маркус Тюрам, който направи отличен индивидуален пробив, но не успя да преодолее вратаря.

Хофенхайм можеше да изравни в началото на второто полувреме. Стивън Зубер стреля от дистанция, но вратарят Ян Зомер успя да избие.

В 75-ата минута домакините пропуснаха дузпа. След проверка с ВАР бе отсъден наказатален удар за игра с ръка на Бенжамин Хюбнер. Вратарят на Хофе обаче успя да спаси удара Плеа.

Малко след това Денис Закария стреля, но след рикошет в Хюбнер, топката се отклони в гредата.

Попадение на Плеа пък бе отменено поради засада.

В добавеното време на срещата обаче дебютантът Лукас Рибейро успя да се разпише и да донесе точката за гостите.

С това равенство „зебрите“ остават на четвърта позиция с актив от 43 точки, докато Хофенхайм са седми с 34. В следващия кръг Гладбах гостува на Аугсбург, докато Хофе приема лидера Байерн Мюнхен.

Ето всички резултати от днешните мачове в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 1:1

Фрайбург - Фортуна Дюселдорф 0:2

Херта Берлин - Кьолн 0:5

Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2

Шалке 04 - РБ Лайпциг от 19:30 часа