Отборът на Хамбургер ШФ победи с 3:1 на свой терен Борусия Дортмунд в мач от 13-ия кръг на Първа Бундеслига. Въпреки че гостите владееха повече топката и създадоха по-голям брой голови възможности, съставът на домакините успя да се наложи, при това с категоричен резултат.

Поражението бе едва второ за Борусия от началото на сезона.  

Мачът започна с 15-минутно закъснение, заради огромните мерки за сигурност, които се налагат след злочестия 13 ноември в Париж. Заради проверките, които се налагат, и забавянето на влизането на феновете, първият съдийски сигнал беше свирен малко по-късно.

Мерките за сигурност са затегнати в цяла Европа заради терористичните атентати в Париж преди седмица и отменената дни по-късно в Хановер контрола между Германия и Холандия.

Още в 19-ата минута Хамбургер получи право да изпълни дузпа, след като Иво Иличевич беше повален в наказателното поле. Точен за 1:0 бе Пиер-Мишел Ласога.

Малко преди края на първото полувреме Люис Холтби добави още едно попадение на сметката на своя тим. Матиас Гинтер загуби топката, а Н.Мюлер подаде на Холтби, за да отбележи за 2:0. 

Звездата на Борусия Дормунт Матс Хюмелс си отбеляза автогол за 3:0 в полза на Хамбургер.

В края на мача гостите върнаха един гол чрез влезлият като резерва Аднан Янузай, той даде голов пас на Пиер-Емерик Обамеянг за финалното 3:1.

След загубата Борусия Дортмунд заема второ място в класирането на Германия с 29 точки, докато Хамбургер е на 8-о с 18 пункта.