Борусия Дортмунд очаквано нямаше никакви трудности при преодоляването на първия кръг от турнира за Купата на Германия. Тимът на Люсиен Фавр победи навън с 2:0 третодивизионния Юрдинген, за който цял мач изигра дългогодишния бивш играч на „жълто-черните” Кевин Гроскройц. Гостите показаха предостатъчно футболни аргументи за постигането и на по-изразителен успех, като направиха солиден брой пропуски пред вратата на домакините.

Първата опасност в мача малко изненадващо беше в полза на домакините. В 7-ата минута Роберто Родригес получи възможност да стреля от границата на наказателното поле и не се поколеба. Това доведе до ефектно спасяване от Марвин Хиц.

Впоследствие съвсем очаквано „жълто-черните” наложиха своето надмощие. В 15-ата минута Матс Хумелс се извиси при центриране от ъглов удар и стреля опасно към горния десен ъгъл. Стражът на домакините Лукас Кьонихсхофер успя да парира.

В 28-ата минута сериозен пропуск направи и капитанът Марко Ройс, а до края на полувремето и Нико Шулц, и Джейдън Санчо не успяха да преодолеят успешно вратаря на Юрдинген.

Веднага след почивката Дортмунд най-сетне наруши нулевото реми. Мануел Аканджи се превърна в неочаквания асистент за Ройс, който намери пространство за пробив през центъра на отбраната и вкара отблизо за 1:0.

Мачът на практика приключи 20 минути преди края си, когато Пако Алкасер реализира второто попадение. Испанецът за пореден път показа уменията си при преките свободни удари и по безупречен начин подсигури успеха на „пчеличките”.