„Пред Хууб Стевенс замръзва дори футболният ад”, това е основата теза на материала в „Билд”, посветен на наставника на Хамбургер. Отборът от пристанищния град се наложи в сряда с 2:0 над Динамо в Загреб в мач от турнира за Купата на УЕФА и си осигури място в следващия етап от надпреварата.

 

Напълно разбираемо след успеха в хърватската столица настроението сред футболистите бе особено приповдигнато. Стевенс обаче, както обикновено развали всичко, пише изданието и цитира холандеца: „Какво се радват толкова? Не мисля, че трябва да сме толкова радостни. Аз съм преживявал къде по-велики моменти в кариерата си”.

 

По време на мача в сряда феновете на домакините подложиха вратаря на Хамбургер Франк Рост под жестока обсада – замеряха го с бомбички и димки и постоянно го освиркваха. Стевенс остана отново леден: „Не съм забелязал такова нещо. Франк трябваше да пази мрежата ни и да избива опасните удари”.

 

И други бяха недоволни - сънародникът на Стевенс, капитанът - Рафаел ван дер Ваарт има високи изисквания към играта на съотборниците си: „Трябва да играем по-нападателно”.

 

За това обяснение обаче има стражът Рост: „Ако играем по-нападателно, можем да се открием повече в защита, а това ще бъде опасно. Ако инкасираме гол, ще ние е трудно да вкараме. За да сме принудени да играем така, че да не получим попадение”, обясни вратарят.

 

„Именно тази тактика на Стевенс прати Динамо във футболния пъкъл. Дори адът замръзва пред холандеца”, завършва коментара си „Билд”.