Борусия Дортмунд постигна обрат и победи Бохум с 4:2 в малкото рурско дерби. Срещата беше от 5-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" изоставаха с 0:2 на "Сигнал Идуна Парк", но успяха да стигнат до победата, като по този начин донякъде се реваншираха пред своите фенове за тежката загуба с 1:5 от Щутгарт в миналия кръг. 

С успеха вестфалци събраха 10 точки и излязоха на второ място във временното класиране преди изиграването на останалите мачове от кръга. Бохум е с едва една точка в актива си. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Двубоят започна силно за домакините, които пропуснаха две добри възможности чрез Карим Адейеми и Юлиан Брандт. В 16-ата минута Бохум излезе напред в резултата. Матуш Беро получи подаване от Филип Хофман в наказателното поле и със силен удар вкара за 0:1. 

Само пет минути след това Дани де Вит удвои аванса на своя отбор след грешка на Грегор Кобел. В 33-ата минута гостите можеше да стигнат и до трети гол на Майрън Боаду от удобна позиция пропусна. 

Вестафалци се върнаха в мача в 44-ата минута. Тогава Серу Гираси се извиси след центриране на Брандт и с глава вкара за 1:2. 

Малко след подновяването на играта Борусия можеше да стигне до изравнителен гол след удар на Паскал Грос, но Патрик Древес с решителна намеса спаси. 

В 62-ата минута "жълто-черните" получиха право да изпълнят дузпа, която Емре Джан превърна в гол за 2:2. Четвърт час преди края възпитаниците на Нури Шахин направиха пълен обрат. Карим Адейеми намери Серу Гираси, който успя да се освободи от защитник и с премерен удар вкара за 3:2. 

Малко след това Борусия вкара четвърти гол. Феликс Нмеча опита подаване в наказателното поле, а след грешка на Древес топката се озова в мрежата за крайното 4:2.