Отборът с най-много титли на Франция Сент Етиен продължава непобеден от началото на сезона в Лига 1. "Зелените" се измъкнаха в самия край при гостуването на Страсбург и изковаха равенството 1:1. 

Гостите направиха малко геройство, защото почти 75 минути играха с човек по-малко след червения картон на Невен Суботич. Те инкасираха попадение в 54-та минута, когато Антони Гонсалвес откри резултата. Но минутка преди края влезлият малко преди това Мехтер Гей изкова точката на тима си. 

Страсбург беше далеч по-активният отбор и имаше повечето шансове за гол, но преди почивката те не се материализираха. Всъщност, най-интересното положение през първата част беше изгонването на Невен Суботич. 

В 19-та минута сръбският футболист задържа за фланелката откъсващия се сам срещу вратаря Ибрахим Сисоко и съвсем заслужено видя директния червен картон. Това направи задачата на тима му още по-трудна. 

И домакините оползотвориха числовото си превъзходство в 54-та минута. Тогава Антони Гонсалвес получи страхотен дълъг пас в наказателното поле, овладя и се озова на стрелкова позиция около точката на дузпата, прати мощен шут и преодоля вратаря за 1:0. 

До края на мача по-интересните ситуации бяха изцяло пред вратата на Сент Етиен, но в края "зелените" успяха да реализират с първия си точен удар към вратата. Тогава Матийо Дебюши намери в наказателното поле Махтар Гей, който от трудна позиция реализира за 1:1. Интересното е, че сенегалецът се беше появил на терена само три минути по-рано. 

След тази развръзка Страсбург и Сент Етиен са с равен актив от по четири точки в горната половина на таблицата, но след втория кръг това няма как да е показателно за предстоящата част от сезона.