Неймар съжалява, че премина в Пари Сен Жермен и поради тази причина продължава да се предлага на Барселона. Бразилецът желае да се завърне на „Камп Ноу“ и вече на няколко пъти се предложи на ръководството на каталунския клуб, съобщава „Mundo Deportivo“.

Още през март представителите на Неймар се свързаха с шефовете на Барселона, за да разберат дали е възможно бразилецът отново да се събере с Лионел Меси. Месеци по-късно съобщенията в посока „Камп Ноу“ продължават.

Ней компее за живота в Барселона и да бъде в един отбор с Меси.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу приема хладно подобна идея за завръщането на Неймар, но не я изключва. На „Камп Ноу“ не са забравили предателството на бразилеца, който напусна изключително демонстративно клуба. Напоследък обаче, усещането е променено и завръщането на Неймар зависи от няколко важни аспекта. Със сигурност това изглежда много сложно за реализиране, но не и невъзможно.

През лятото на 2017 година Неймар бе замъглен от финансовата оферта на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи, който го покри със злато. Шефът на френския клуб също така обеща много силен отбор на бразилеца, но това на този етап не се осъществява и парижани се задоволяват само с отличията на местно ниво.

Неймар пристигна на „Парк де Пренс“ като безспорния номер едно, а перспективата бе завладяването на Шампионска лига и големите индивидуални отличия „The Best“ и „Златната топка“.

Година и два месеца по-късно, Пари Сен Жермен не само отпадна на осминафиналите на Шампионската лига от Реал Мадрид, но Неймар дори не попадна сред номинираните за „The Best“. Не, само това, но бразилецът вече попада в сянката на своя 19-годишен съотборник Килиан Мбапе, който стана световен шампион и е сред фаворитите за „Златната топка“.

Неймар все по-трудно намира мотивация в Пари Сен Жермен и изглежда много вероятно да напусне „Парк де Пренс“. Той е основна трансферна цел на Реал Мадрид, но евентуално завръщане в Барселона може да изненада всички. Бразилецът поддържа много близки отношения с няколко от бившите си съотборници.