Защитникът на Пари Сен Жермен и на националния отбор на Франция Преснел Кимпембе ще отсъства от терените "около 6 седмици", съобщиха от клуба.

Той получи контузия при минималния успех срещу Брест (1:0). "Той получи контузия на мускулите на задната част на лявото бедро и ще се възстановява около шест седмици. Ще има нов преглед след 8 дни", обявиха от ПСЖ в комюнике.

Това дълго отсъствие идва в много лош момент за защитника и за националния тим на Франция малко повече от два месеца преди Световното първенство в Катар. Селекционерът Дидие Дешан трябва да обяви в четвъртък листата си от футболисти за мачовете от Лигата на нациите в края на септември. Освен контузията на Кимпембе, аут за състава на Франция е халфът на Ювентус Пол Погба, нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема и халфът на Челси Н'Голо Канте.

Кимпембе се контузи при шпагат срещу Ирвин Кордона от Брест в добавеното време на мача. Защитникът рискуваше да получи втори жълт и червен картон, но той се отправи направо към съблекалните, като куцаше, а отборът му остана с десет души на терена.