В четвъртък беше последният ден от летния трансферен прозорец в повечето големи първенства в Европа. По традиция той бе изключително интересен и се получиха някои интересни сделки.
 
Досега бяха осъществени доста трансфери, като най-големите бяха на Ерлинг Халанд (Манчестър Сити), Антъни и Каземиро (Манчестър Юнайтед), Габриел Жезус и Олександър Зинченко (Арсенал), Рахийм Стърлинг и Уесли Фофана (Челси), Роберт Левандовски и Жул Кунде (Барселона), Садио Мане (Байерн), Дарвин Нунес (Ливърпул).
 
В последния ден пък сред най-интригуващите трансфери бяха тези на Пиер-Емерик Обамеянг и Денис Закария в Челси, съответно от Барселона и Ювентус, Артур Мело в Ливърпул също от Ювентус, Ектор Бейерн в Барселона, Сержиньо Дест в Милан и на Мартин Дубравка в Манчестър Юнайтед.  
 
Ето кога затварориха трансферните прозорец в големите първенства:
 
Англия 01:00 часа (българско време) - ЗАТВОРЕН
Испания 00:59 часа - ЗАТВОРЕН
Италия 21:00 часа - ЗАТВОРЕН
Германия 19:00 часа - ЗАТВОРЕН
Франция 00:00 часа - ЗАТВОРЕН
 

Вижте всички сделки от последия ден на транфрения пазар тук:

 

02:48 - Официално! Пиер-Емерик Обамеянг премина в Челси от Барселона. Бившият нападател на Арсенал подписа договор за две години. Според информацията, „сините“ са пратили 10.3 милиона паунда за 33-годишния габонец. По този начин Челси похарчи общо 278.4 милиона паунда през това лято.

02:46 - Официално: Шотландският полузащитник Били Гилмор премина от Челси в Брайтън за 10 милиона паунда

02:14 - Официално: Лийдс Юнайтед привлече италианския национал Уилфред Гнонто от Цюрих. Нападателят подписа петгодишен договор с йоркшиърци.

02:12 - Официално: Нотингам Форест обяви още един нов играч. 22-годишният защитник Лоик Баде се присъедини към клуба от френския Рен под наем с опция за откупуване. Така той става 21-ото попълнение нза Форест през летния трансферен прозорец.

01:54 - Официално: Фулъм привлече Даниел Джеймс под наем за цял сезон от Лийдс Юнайтед.

01:35 - Официално: Барселона обяви завръщането на Ектор Бейерин, който пристига обратно на „Камп Ноу“ като свободен агент, след като договорът му с Арсенал беше прекратен по взаимно съгласие. Крайният защитник подписа с „каталунците“ до лятото на 2023-а година, а клаузата му за откупуване е 50 милиона евро.

01:27 - Официално: Уулвърхемптън подписа с полузащитника на Метц Бубакар Траоре под наем за един сезон с опция за откупуването му от 11 милиона евро.

01:24 - Нападателят на Челси Мичи Батшуай няма да премине в Нотингам Форест.

01:20 - Официално: Защитникът Дуйе Чалета-Цар премина медицинските прегледи в Саутхемптън и подписа със „светците“, които платиха за него 10 милиона евро. Хърватинът сложи подписа си под договор за четири години.

01:17 - Астън Вила официално привлече защитника Ян Беднарек от Саутхемптън под наем за един сезон.

01:14 - Фулъм обяви привличането на нападателя Карлос Винисиус от Бенфика.

01:10 - Лил привлече халфа Андре Гомеш от Евертън под наем за един сезон.

01:05 - Джеймс Гарнър премина от Манчестър Юнайтев в Евертън. "Карамелите" ще платят 9 милиона лири плюс бонуси за него, като сумата може да достигне 15 милиона. Халфът подписа договор за четири години.

 
01:00 Трансферният прозорец в Англия затвори!
 
00:59 Трансферният прозорец в Испания затвори!
 
00:53 Джъстин Клуиверт отива във Валенсия под наем от Рома с опция за 15 милиона за закупуване.
 
00:33  Нотингам се разбра със Серж Орие, който пристига като свободен агент. Всичко зависи от визата на котдивоареца
 
00:29 Хетафе привлече левия бек на Марсилия Жордан Амави
 
00:04 Ливърпул официално обяви привличането на нов халф - Подрбоности ТУК!
 
00:00 Трансферният прозорец във Франция затвори!

23:42 Астън Виля обяви привличането на Леандер Дендонкер от Уулвърхемптън

23:35 Ез Абде поднови договора си с Барса и бе пратен веднага под наем.

23:24 Андерлехт привлече Ян Вертонген. Трансферът се очаква да бъде потвърден.

23:16 Официално: Брейтуейт остава в Барселона, но отива при ''папагалчетата''.

23:15 Атлетико Мадрид категорично отхвърли възможността да се раздели с Алваро Мората и отрече да води преговори с Барселона за испанския нападател.

23:14 - Крайният защитник Ектор Бейерин е подписал с Барселона като свободен агент, след като е  разтрогнал договора си с Арсенал. Сделката също така включва значителна клауза за обратно откупуване от страна на „артилеристите“, ако Бейерин напусне „Камп Ноу“. Испанецът, който е юноша на „каталунците“, е подписал едногодишен договор.

23:10 - Арсенал вече е готов да плати 23 милиона паунда плюс 2 милиона паунда в бонуси за полузащитника на Астън Вила Дъглас Луис. „Виланите“ обмислят офертата и е възможно позицията им да се промени, след като подписаха с Леандер Дендонкер от Уулвърхемптън.

23:09 - Официално: Милан привлече защитника Сержиньо Дест под наем от Барселона

22:17 - Официално: Леандер Дендонкер беше привлечен от Астън Вила за сумата от 13 милиона паунда от Уулвърхемптън. 27-годишният белгийски национал натрупа над 150 изяви за „вълците“. Полузащитникът може да бъде използван и като централен защитник.

22:16 - Официално: Испанският полузащитник Карлос Солер премина в Пари Сен Жермен от Валенсия

21:25 - Нотингам Форест е близо до привличането на Миши Батшуай от Челси, според Фабрицио Романо.

21:12 - Челси привлече полузащитника Денис Закария под наем от Ювентус

21:00 - Трансферният прозорец в Италия затвори!

20:59 - Милан обяви привличането на Сержиньо Дест под наем от Барселона.

20:36 - Евертън се опитва да надцака Фулъм с късна оферта за нападателя на Блекбърн Бен Бреретон Диас. Очакванията са, че предложение между 15 и 20 милиона паунда може да бъде достатъчно, за да може трансферът да се осъществи

20:34 - Полузащитникът на РБ Лайпциг Илайш Мориба се завърна във Валенсия под наем до края на сезона

20:15 - Официално: Интер привлече Франческо Ачерби от Лацио под наем за един сезон

20:12 - Официално: Вратарят на Фулъм Пауло Газанига се присъедини към Жирона под наем за един сезон

20:11 - Астън Вила е отхвърлил подобрената оферта на Арсенал от 23 милиона паунда за полузащитника Дъглас Луис

20:00 - Шефовете на Аякс блокират трансфера на Едсон Алварес в Челси

19:52 - Щутгарт привлече под наем Серу Гираси от Рен

19:50 - Към този момент няма почти никакъв шанс Интер да пусне защитника Милат Шкриниар в Пари Сен Жермен, но французите не са се отказали

19:40 - Юлиан Дракслер премина под наем от ПСЖ в Бенфика срещу 2,5 милиона евро. В договора няма клауза за откупуване

19:38 - Официално: Манчестър Юнайтед привлече вратаря на Нюкасъл – Мартин Дубравка под наем

19:27 - Защитникът на Олимпик Марсилия - Дуйе Чалета-Цар, е на медицински прегледи в Саутхемптън, който ще плати за правата му 10 милиона паунда. Хърватинът е гласен за заместник на Ян Беднарек, който е пред трансфер в Астън Вила.

19:26 - Полузащитникът на Челси Били Гилмор минава медицински прегледи в Брайтън. „Чайките“ настояват за постоянен трансфер за сумата от 10 милиона паунда за 21-годишния шотландски национал.

19:25 - Даниел Джеймс минава медицински прегледи в момента във Фулъм, където ще играе под наем от Лийдс Юнайтед. Сделката за национала на Уелс вече не зависи от това дали Лийдс ще привлече негов заместник.

19:18 - Официално: Уилиан се завърна във Висшата лига

 
 
18:40 - Трансферът на полузащитника на Аякс - Едсон Алварес в Челси в момента е под въпрос. „Сините“ отправиха оферта от 43 милиона паунда за мексиканския национал, но Аякс иска да задържи Алварес, след като продаде Антони на Манчестър Юнайтед по-рано тази седмица. Самият Алварес не взе участие в тренировката на амстердамци тази сутрин и иска да се присъедини към Челси.
 
18:38 - Официално! Новакът във Висшата лига – Фулъм, официално обяви привличането под наем на защитника Лейвин Курзава от Пари Сен Жермен.
 
18:37 - Италианският журналист Фабрицио Романо твърди, че полузащитникът Френки де Йонг ще остане в Барселона. Той допълва, че нидерландецът никога не е бил изкушен от интереса на Манчестър Юнайтед и Челси.
 
18:36 - Арсенал скоро ще отправи подобрена оферта на стойност от 25 милиона паунда за полузащитника на Астън Вила Дъглас Луис.
 
18:00 Трансферният прозорец в Германия и Италия завърши! Предстои да се разбере дали в последните минути на Ботуша и в Германия не са завършени някакви нови сделки!
 

17:50 - Трансферният гуру Фабрицио Романо съобщава, че желаният от Манчестър Юнайтед Сержиньо Дест е избрал да се присъедини към Милан. Десният защитник на Барселона и САЩ ще се присъедини към шампиона на Италия първоначално под наем за настоящия сезон, като „росонерите“ ще имат опция да откупят правата му срещу 20 милиона евро следващото лято.

17:47 - Официално: Барселона прекрати договора на нападателя Мартин Брайтуайт

17:40 - Официално: Манчестър Сити представи защитника Мануел Аканджи

17:15 Борнемут привлече защитника на Саутхемптън Джак Стивънс

16:52 Световният вицешампион с Хърватия Марко Пяца ще премине под наем от Ювентус в Емполи

16:50 - Челси се разбра с Динамо (Москва) за привличането на халфа Арсен Захарян. Играчът обаче ще остане в руския клуб до зимата като преотстъпен.

16:45 - РБ Лайпциг привлече Абду Диало от ПСЖ под наем с опция за откупуване за 25 милиона евро

16:35 - Леандер Дендонкер преминава медицински изследвания, след което трябва да бъде официално привлечен от Астън Вила

16:28 След пет сезона в Хофенхайл Флориан Грилич сменя Бундеслига с Еридивизи, преминава в Аякс.

16:21 Бейерин води преговори с Арсенал, за да прекрати договора си, иска трансфер в Барселона. 

16:12 Барселона се разбра с Осасуна за трансфера на Ез Абде. Мароканецът ще премина в отбора от Памплона за един сезон под наем. Договорът му с каталунците е до 2024.

16:07 Трабзонспор продаде Андреас Корнелиус на Копенхаген, а с парите от него привлече Макси Гомес от Валенсия. Уругвайският нападател бе в трансферните планове на Фенербахче.

16:00 - Евертън спря преговорите с Уотфорд за Жоао Педро

15:42 - Фулъм привлича левия бек на ПСЖ Левин Курзава

15:40 - Саутхамптън преговаря с Волфсбург за защитника Максим Лакроа

15:30 - Сержиньо Дест премина медицинските тестове в Милан

15:15 - Бившият нападател на Милан Кшищоф Пьонтек премина в Салернитана под наем от Херта. В контракта има опция и за откупуване

15:10 - Нотингам Форест обяви привличането на Уили Боли от Уулвърхамптън

14:59 - Идриса Гай преминава от ПСЖ в Евертън

14:50 - Барселона и Челси са постигнали споразумение за продажбата на Пиер-Емерик Обамеянг. Трансферната сума ще е 14 млн. евро, а като част от сделката влиза и Маркос Алонсо, който потегля към "Камп Ноу", обяви Фабрицио Романо.

14:30 - Уулвс прие офертата на Астън Вила за Леандер Дендонкер
 
 
13:45 - Футболистът на Аякс - Едсон Алварес се доближава до трансфер в Челси
 
13:30 - Ектор Белерин е почти сигурен за Барселона. Очаква се той да подпише като свободен агент
 
13:00 - Целта на Челси Йоско Гвардиол преподписа с Лайпциг
 
 
 
 
 
 
10:40 - Трабзонспор е пред договор с Макси Гомес от Валенсия
 
 
 
09:30 - Ливърпул, Челси, Арсенал и Атлетико Мадрид са по следите на Дъглас Луис от Астън Вила