На 28 години Емилиано Сала тъкмо беше достигнал до футболната си зрялост, а трансферът му в Кардиф Сити се очертаваше като вълнуващо приключение, пише BBC.

Закупуването му от уелския тим е закъсняло признание за играч, който може и да не е технически съвършен, но е в добро физическо състояние и смел. На терена е предизвикателен, а извън него води тих и спокоен живот.

Емилиано Сала обича детективските романи и никога няма да тръгне за гостуване, без да вземе със себе си книга. Той свири на китара, но това се случва обикновено без публика – само вкъщи.

Обичайната гледка за Нант беше Сала, седнал на маса пред местно кафе, заедно със своя лабрадор, свит в краката му.

Съдбата е жестока.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gracias mama ♥️

Публикация, споделена от Emiliano Sala (@emilianosala9) на

Полицията работи по 4 версии за трагедията със Сала

Футболистът, който трябваше да преживее страхотни мигове в Кардиф, най-вероятно няма да бъде открит и завинаги ще остане някъде в Ламанша, където радарите го изгубиха от обхват.

Феновете на Нант се надяваха през януари, след като се появиха слуховете за Кардиф, че Сала няма да замине. Неговият треньор също искаше да го запази, но момчето тръгна да сбъдва мечтите си.

Аржентинският футболист е имал един футболен идол от детството си – Габриел Батистута. Неговият треньор в Нант се е постарал да рестартира кариерата му, след опит на тима да го продаде в Галатасарай.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pretemporada con la Banda⚽️

Публикация, споделена от Emiliano Sala (@emilianosala9) на

Изчезналият футболист пратил стряскащо съобщение на баща си

„Той е чувствителен млад човек, той трябва да бъде уверен, така че нашата основна цел беше да го накараме да повярва в себе си”, разказва треньорът му Вахид Халилходжич.

Той е преди всичко инстинктивен нападател.

Фенове се събраха и помолиха за Емилиано Сала

Ако беше английски футболист, щеше да бъде Джейми Варди – играч, който обича широки пространства и е част от отбор, който има силен контраатакуващ стил. Жив, лек играч, но в същото време устойчив и надежден – истински южноамерикански воин.

Докато играе под наем в Шамоа Ниор е определян като местния Карлос Тевес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feliz 2019 para todos 🙌🏻 a por mas goles !!! #feliz2019 🔥🔥🔥

Публикация, споделена от Emiliano Sala (@emilianosala9) на

Емилиано Сала беше безмилостен в наказателното поле, лисица, пъргав нападател, който винаги е готов да вкара топката, особено с глава. Няма съмнение, че техниката му ще липсва, а и щеше да завладее Висшата лига.

Той е роден на 31 октомври 1990 година в Кулулу, Санта Фе, Аржентина. В родината си тренира в Сан Франциско, Кордоба, в академия, която работи тясно с Бордо. Именно така става връзката и заминаването му за Франция, когато е на 20 години.

Всеки, който го е познавал, твърди, че Емилиано е добър човек и добър съотборник. Фелипе Саад, който е играл заедно с него в Каен сподели: „Той беше мил, щедър приятел. Той винаги е вярвал, че футболът е отборна игра. Преминаването му е Кардиф щеше да му донесе признанието, което заслужаваше, макар и със закъснение. Той го заслужаваше заради таланта си.”

Вярно е, че напредъкът на Сала е бил в следствие на дълъг процес. Хората го наричали обещаващ талант, когато е на 23 години в Бордо. Отдаден е няколко пъти под наем, за да намери мястото си в Нант през 2015 година.

Преди няколко дни той можеше да бъде забелязан заедно с кучето си в града. След това се сбогува със съотборниците си и замина…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On lâche rien. Merci à toute l'équipe et tous les supporters présents ⚽️🔰

Публикация, споделена от Emiliano Sala (@emilianosala9) на