Първенецът на Франция Пари Сен Жермен не успя да победи за втори пореден път в Лига 1. Шампионите завършиха 2:2 в домакинството си на Бордо в среща от 12-ия кръг на местния шампионат. Головете за парижани вкараха Неймар от дузпа и Мойс Кийн. Точни за "жирондинците" бяха Ясин Адли и автогол на Пембеле.

В 10-ата минута Пембеле опита да изчисти с глава след изпълнение на корнер, но топката стреля неспасяемо в мрежата – автогол и 0:1.

14 минути по-късно домакините получиха дузпа, след като Неймар бе спрян непозволено и след преразглеждане с ВАР, главния съдия посочи бялата точка. Бразилецът шутира в десния ъгъл и матира Костил за 1:1.

60 секунди след това обратът бе пълен. Мойс Кийн се възползва от рикоширала топка и от непосредствена близост изведе тима си напред – 2:1.

В следващите 20 минути Мбапе пропиля два шанса за нов гол след спасяване на стража и греда.

В 48-ата минута световният шампион все пак вкара коженото кълбо, ала попадението му не бе зачетено заради засада.

Така се стигна до 60-ата минута, когато Ясин Адли нанесе силен удар в десния ъгъл от средна дистанция и оформи крайното 2:2.

Столичани продължават да са водачи в класирането с 25 точки, но Лил ще има възможността да ги настине, ако спечели срещу Сент Етиен. Бордо пък е на 11-ата позиция с 16 пункта.