Испания постигна победа с 2:0 над Франция в приятелска среща, която ще остане в историята заради сериозното влияние на видеоповторенията върху развоя на мача. На два пъти технологиите бяха в помощ на съдията, който в едната ситуация отмени гол в полза на Франция, а в края зачете попадение на Испания. 

Съдията бе в постоянен контакт със свой асистент, който бе извън терена, и имаше задълбочен поглед върху всички спорни ситуации. 

Победните голове за „Ла Фурия“ на „Стад дьо Франс“ паднаха през вторатат част, а  съществена роля изигра появилият се като резерва Жерар Деулофеу. Той влезе на терена в 67-ата минута и след което изработи дузпа, реализирана от Давид Силва, отбеляза и гол. 

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на Франция. В 5-ата минута младата сензация на домакините Килиан Мбапе бе близо до отбелязване на попадение, но Давид де Хеа изби. Лоран Кошчиелни излезе на добра позиция в 11-ата минута, но бранител на Испания пресече възможността. Гостите организираха добра атака в 33-ата минута, когато Андрес Иниеста отправи опасен изстрел, но Уго Лорис изби. В 48-ата минута пък Антоан Гризман вкара топката във вратата на Де Хеа. Първоначално съдията прие попадението за редовно, но след влизане в действие на видеоповторенията промени решението си, заради засада на Толисо, който подаде на нападателя на финалиста от Евро 2016. В засада бе и Гризман.

След повече от час игра „петлите“ допуснаха грешка в отбрана и така бе отсъдена дузпа в полза на „Ла Фурия“. В 68-ата минута главният рефер прецени, че Лоран Кошчиелни е играл непозволено спрямо появилия се преди минута като резерва Жерар Деулофеу, препречвайки пътя му, и посочи бялата точка. Давид Силва се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и прати топката в долния ляв ъгъл на Уго Лорис за 1:0.

Попадението доведе до импулс в играта на испанците и не след дълго преднината им бе удвоена. В 77-ата минута Жорди Алва напредна отляво и когато стигна до ъгъла на наказателното поле пусна много умел пас по земя. Жерар Деулофеу успя да засече и така покачи на 2:0. Първоначално съдийският състав реши, че има засада и не зачете попаднието, след нужните консултации обаче голът бе признат за валиден.

До края на срещата „Ла Роха“ успя да запази аванса си и така се поздрави с успеха.