Отборът на Монако победи с 3:2 Рен в домакинска двубой от 10-ия кръг на Лига 1. Срещата бе изключително вълнуваща и завърши с общо 5 попадения. Резултатът бе открит в самото начало на двубоя от Уисам Бен Йедер, малко по-късно гостите изравниха чрез Фаиту Мауаса. В началото на втората част пълният обрат стана реалност след гол на Адриен Хуну. В 56-а минута обаче домакините изравниха с попадение на Ислам Слимани. В добавеното време "монегаските" стигнаха до трите точки, благодарение на Бен Йедер. 

Още в 3-ата минута Уисам Бен Йедер даде преднина на Монако с кинжален удар в близост до вратата.

Гостите обаче не загубиха концентрация и само няколко минути по-късно обаче съумяха да изравнят чрез Фаиту Мауаса.

В първите минути на втората част Рен направи пълния обрат реалност, след като Адриен Хуну добута топката в противниковата мрежа след груба грешка на Хил Диас при изпълнение на пряк свободен удар.

В 56-ата минута домакините възстановиха равенството, след като Ислам Слимани се възползва от чудесен пас на резервата Сеск Фабрегас и преодоля съперниковия вратар.

В добавеното време на вълнуващия двубой Монако стигна до крайния успех, благодарение на Бен Йедер, който с воле се разписа за втори път в срещата и спечели трите точки за своя отбор.

Така Монако се изкачи до 14-ото място в класирането с актив от 12 точки, а Рен, който има същия брой точки, но е с по-добра голова разлика, е 12-и след деветия си пореден мач във всички турнири без победа.