Бившият полузащитник на Реал Мадрид Зинедин Зидан даде обширно интервю пред френския спортен вестник „Л`Екип”, в което разказа за живота си в момента и намеренията си някой ден да се завърне във футбола.

„Едно е сигурно, някой ден ще се върна във футбола. Това ме интересува, това знам да правя най-добре,” споделя Зизу.

Той определи наследника си в националния отбор на Франция Франк Рибери като бъдещ носител на Златната топка. „Обичам това момче. Той действа простичко, директно. Ако продължава така, ще спечели Златната топка,” казва доскорошният капитан на „петлите”.

Според Зидан, който също е носител на трофея, Кристиано Роналдо напълно заслужено е спечелил Златната топка тази година. Зизу обаче останал изненадан от факта, че най-добрият играч на Бундеслигата Рибери е останал едва 16-ти в тазгодишната класация на „Франс Футбол” за Златната топка.

Запитан за честите сравнения между него и младия талант от Бордо Йоан Гюркуф, Зидан сподели, че го очаква „светло бъдеще”.

Зинедин Зидан предпочете да отбегне темата за селекционерът на Франция Раймон Доменек. „В момента аз не искам да се ангажирам с френския отбор, но не затварям вратата за нищо и никого. Сигурно е, че ще се върна във футбола. Това е нещото, което правя най-добре,” завърши Зизу.