Топ реализаторът на Лига 1 и Олимпик Лион за изминалия сезон Александър Лаказет сподели, че не би могъл да откаже, ако някой измежду Барселона и Реал Мадрид го потърси с предложение.

24-годишният французин приключи кампанията с 27 гола в първенството и по този начин си осигури място в клубната история. Логично към него има нестихващ интерес от страна на редица отбори, сред които преобладават представители на английската Висша лига.

Лаказет, който планира ваканцията си, призна, че още не е решил накъде ще поеме и дали ще напусне Лион. „Не съм взел решение. Отивам на почивка и оставям на агента ми да дискутира и да се занимава с тези въпроси. Аз не смятам да се тревожа“, коментира нападателят.

„Искам още щом направя своя избор, нещата да бъдат задвижени бързо.“

„Ще е трудно да кажа „не“ на Барселона и Реал Маадрид. Все пак засега ситуацията с това дали ще си тръгна и ще остана не е 50/50. Ще мисля, докато съм с френския национален отбор. Мога да остана в Лион и да направя лош сезон, но има същата вероятност да отида другаде и да направя чудесна кампания. Всичко зависи от дестинацията. Ако се озова в отбор с шестима централни нападатели, ще е доста по-различно спрямо ситуацията, където ще бъда вариант номер 1“, добави Лаказет.