Лекарите на националния отбор на Нидерландия, които следят състоянието на Дейли Блинд, обещават, че ще се възстанови от контузията си и ще бъде готов за Европейското първенство, обясни старши треньорът Франк де Бур.

31-годишният защитник, който е син на легендата на Аякс Дани Блинд, не е играл от март насам, когато по време на световната квалификация с Гибрартар контузи и коляното, и глезена си. Блинд се подложи още тогава на операция заради скъсани връзки на глезена, пропусна целия сезон в местното първенство, но ще бъде готов за игра другия месец.

Блинд би бил много важен за отбора на Евро 2020, предвид отсъствието на другия значим защитник Върджил ван Дайк. Но единствено, ако е напълно здрав. Ван Дайк също се възстановява, но сам прецени, че е по-добре да пропусне Европейското и да се фокусира върху новото английско първенство.

"Надявам се, че Дейли прави всичко, което лекарите му предписват. Но и самият той е положително настроен, че ще бъде готов за турнира. Просто ще видим само кога ще се върне на терена, обясни още Франк Де Бур, след като вчера обяви и предварителния състав от 34 човека.

"Специално за Върджил съм тъжен, защото той така и никога не е играл на голямо първенство. Бих искал да усети колко е различно усещането да си със страната си на голям форум. Но Европейското е прекалено скоро за него. Надявам се, че ще се класираме за Световното в Катар и там вече ще играе, обясни Де Бур.