Поредната доза изключително важни европейски квалификации ще се изиграят тази вечер. Очаква се да станат ясни още няколко отбора, които ще намерят място директно на финалите за Евро 2020.

В група "С" всичко изглежда решено в полза на фаворитите Холандия и Германия. Двата тима имат по 15 точки - с три повече от единствения си преследвач Северна Ирландия.

В група "Е" важният мач е между Хърватия и Словакия. "Шахматистите" се нуждаят само от 1 точка, за да са сигурни финалисти. Уелс ще гостува на Азербайджан с ясната идея, че само трите точки могат да съхранят надеждите на тима за второто място в групите, към което се стремят още Унгария и Словакия.

В група "G" Полша вече се класира. Домакините ще търсят реванш за загубата с 0:4 в Познан и в същото време ще се опитат да останат в борбата за второто място. Израел има 11 точки, а със същия актив са Словения и Северна Македония. Словенците приемат тоталния аутсайдер Латвия и се очаква да нямат проблеми, а Северна Македония ще гостува на Австрия. Именно

австрийците заемат втората позиция в класирането с аванс от 5 точки пред конкурентите си. Равенство във Виена ще е достатъчно на домакините, за да си осигурят квота за еврофиналите.

В група "I" интрига отдавна липсва. Белгия и Русия вече се класираха, като "червените дяволи" имат пълен актив от 24 точки и впечатляващата голова разлика 30:1. Руснаците също бяха безпощадни срещу всичките си съперници и загубиха само като гост гост на Белгия. Днес двата тима излизат един срещу друг в Москва, а белгийците могат да си гарантират първото място в крайното подреждане дори с равенство. Останалите два мача в групата са Кипър - Шотландия и Сан Марино - Казахстан.

Квалификации за Евро 2020, 9-и кръг:

Група "С":

Германия - Беларус

Северна Ирландия - Холандия

Група "Е":

Азербайджан - Уелс

Хърватия - Словакия

Група "G":

Словения - Латвия

Австрия - Северна Македония

Израел - Полша

Група "J":

Кипър - Шотландия

Русия - Белгия

Сан Марино - Казахстан