Днес започва поредната серия мачове от квалификациите за Евро 2020. Довечера предстоят десет срещи в четири от групите, като може да се разплете развръзката в тях за класирането на шампионата на Стария континент.

В една от най-завързаните - Група С, Холандия има тежък изпит срещу прекия конкурент Северна Ирландия, а победата е задължителна, защото "лалетата" не могат да си позволят изоставане от Германия. В другата среща от групата един срещу друг се изправят аутсайдерите Беларус и Естония, но мачът между тях е без значение.

В Група Е дербито е между Хърватия и Унгария. Световните вицешампиони допуснаха две грешни стъпки в първите си пет мача, но са лидери в класирането с 10 точки. Унгарците имат 9 точки и ще се надяват да поднесат изненада на "Полюд" в Сплит. Ако успеят да го сторят, възелът ще се заплете до краен предел и всичко ще бъде много интересно до края.

Другите отбори с амбиции за едно от първите две места в групата са Словакия и Уелс. Гарет Бейл и компания спечелиха мача помежду им Кардиф, но сега ги чака тежко гостуване в Търнава. И там никой няма право на грешка, ако преследва второто място в групата. 

В Група G е много интересно, защото цели пет от шестте отбора са с шансове за челните позиции. Водачът Полша има наглед лесна задача срещу аутсайдера Латвия. Словения ще гостува на Северна Македония, а Австрия ще е домакин на Израел.

В Група I има два изявени фаворита - Белгия и Русия. "Червените дяволи" посрещат Сан Марино, а руснаците излизат срещу Шотландия. Очакваният успех над футболното джудже ще класира белгийците напред. Мачът между Казахстан и Кипър се явява спор за третото място, което едва ли помага в амбициите на тези тимове.

Програмата за деня:

Група С:

Беларус - Естония
Холандия - Северна Ирландия

Група Е:

Хърватия - Унгария
Словакия - Уелс

Група G:

Австрия - Израел
Северна Македония - Словения
Латвия - Полша

Група I:

Казахстан - Кипър
Белгия - Сан Марино
Русия - Шотландия