Техническият директор на Челси - Петър Чех, реагира след новината, че двама от състава на Англия са били изолирани от своите съотборници и няма да вземат участие в днешния мач на "трите лъва". Става въпрос за играчите на "сините" - Мейсън Маунт и Бен Чилуел, които се поздравиха със своя съотборник на "Стамфорд Бридж" - Били Гилмор, след срещата с Шотландия. 

Впоследствие се оказа, че младокът е заразен с коронавирус, което наложи изолирането на Маунт и Чилуел. Това обаче доведе до огромно недоволство сред футболната общественост на Острова. 

"Моля някой да ми обясни как по-точно Мейсън Маунт и Бен Чилуел - и двамата с негативни тестове - трябва да бъдат изолирани след контакт с Били Гилмор, докато целият състав на Шотландия, който дели една съблекалня, хотел, самолет, ресторант, може да играе мачовете си без проблем, защото върнаха необходимите отрицателни тестове? Каква е разликата между връщането на едни и същи резултати? Неразбираемо...", написа Петър Чех в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petr Cech (@petrcech)

"Нелепо. Просто ги тествайте. Това е абсурдно", написа Гари Линекер, който е коментатор към BBC. 

Междувременно, редица фенове изразиха мнението си относно сложната ситуация и признаха, че решението на Англия е меко казано "странно".