Отборът на Нидерландия стартира подготовката си за Евро 2020 в понеделник с тридневен лагер.

Селекционерът Франк де Бур миналата седмица обяви имената на 34 играчи в предварителния състав за турнира през следващия месец, но повечето от тях се очакват за старта на втората фаза на подготовката.

Нейтън Аке от Манчестър Сити и Дони ван де Беек от Манчестър Юнайтед ще пропуснат първоначалните тренировки, тъй като техните клубове ще участват на финалите на Шампионската лига и Лигата Европа през следващата седмица.

Играчите ще имат почивка в сряда, след което Де Бур ще финализира своя състав до 26 души, които след това ще се съберат, за да пътуват за Португалия в събота.

Първоначално имаше съмнения относно планирания тренировъчен лагер на Алгарве заради ограниченията за пътуване по време на пандемията от КОВИД-19, но нидерландската футболна асоциация потвърди, че той ще се състои, включително приятелска среща срещу Шотландия във Фаро на 2 юни.

Футболистите на Нидерландия ще прекарат една седмица в Португалия, преди да се завърнат за последен приятелски двубой срещу Грузия на 6 юни. Първият им мач от група "С" на Евро 2020 е срещу Украйна в Амстердам на 13 юни.