Русия победи Финландия с 1:0 в мач от втория кръг от груповата фаза в група B на UEFA EURO 2020. Победното попадение дойде в добавеното време на първата част, а точен беше Сергей Миранчук

След този успех "Сборная" вече има 3 точки, след като в първия загуби от Белгия, толкова има и Финландия.

В 3-ата минута топката попадна във вратата на Сафонов, но попадението беше отменено, тъй като реализаторът Поянпало беше в положение на засада, което се установи с ВАР.

Gulliver/Getty Images
62 снимки


Русия нацели страничната греда в 13-ата минута, а страничният съдия вдигна и флага за засада. В 26-ата минута Марио Фернандес получи контузия и беше принудително заменен от Караваев.

След корнер в 31-ата минута, Дивеев стреля, но не намери целта. Малко по-късно Оздоев стреля с глава, топката излезе в аут. Последва и удар на Дзюба, топката е в ръцете на вратаря.



В добавеното време на първата част Миранчук излъга двама от бранителите на Финландия и матира Храдецки, за да открие резултата. Малко по-късно и Дзюба стреля, но топката излезе в аут.

През втората част и двата отбора започнаха активно и в рамките на няколко минути Пуки на два пъти стреля, но не вкара, а удар на Головин мина на сантиметри от страничната греда. 
 

Статистиката от Финландия - Русия, UEFA EURO 2020, група В

източник: Sofa Score

Жемалетдинов, който врезе като резерва отправи интересен удар в 66-ата минута, но топката мина встрани от вратата. Доста по-интересно второ полувреме спрямо първите 45 минути.

До края на двубоя и двата тима търсеха попадение, като Кузяев беше близо до това да увеличи преднината на руснаците в 72-ата минута, но Храдецки се справи с удара му. Жемалетдинов отправи нов опасен удар към вратата на Финландия, но отново гол нямаше.

В крайна сметка Русия спечели трите точки, а така и двата отбора очакват последните си мачове, които ще определят отборите, които ще продължат напред към осминафиналите.

Финландия - Русия 0:1
голмайстор: 0:1 Миранчук (45+2)

съставите на двата отбора:

Финландия: Храдецки, Тойвио, Араююри, О`Шонеси, Райтала, Шюлер, Лод, Камара, Уронен, Пуки, Поянпало

Русия: Сафонов, Кузяев, Джикия, Дивеев, Марио Фернандес (26-Караваев), Баринов, Оздоев, Зобнин, Головин, Дзюба, Миранчук

съдия: Дани Маккели (Нидерландия)