Селекционерът на Италия Роберто Манчини е наясно с по-голямата част от състава, който ще избере за Европейското първенство през лятото. „Адзурите" са в група с Турция, Швейцария и Уелс, като всички мачове ще се изиграят на стадион „Олимпико" в Рим.

„Вече съм взел решение за по-голямата част от състава за Евро 2020", заяви бившият наставник на Интер и Манчестър Сити пред „Скай Спортс Италия". „Контузията на Дзаниоло е разочароваща, но мисля, че имаме добър избор в халфовата линия и нападението. Киелини се справя добре и е най-опитният в състава, той е много важен за нас", допълни селекционерът.

„Мисля, че можем да направим нещо специално на този турнир. Трябва да се подобрим, но това не означава, че не можем да изминем целия път (до финала; б.р.). Мотивацията няма да е проблем, след като не играхме на Световното в Русия". Италия ще изиграе две контроли през март преди шампионата - срещу Англия и Германия. „Силни сме, но мачовете срещу тези големи отбори ще ни дадат индикации къде се намираме. Вярвам, че ще се представим много добре на европейското", завърши Манчини.