Отборът на Италия си осигури участие на Европейското първенство догодина, след като надделя над Гърция с 2:0. Головете за тима, воден от Роберто Манчини, отбелязаха Жоржиньо от дузпа в 63-ата и Федерико Бернардески в 78-ата минута.

Домакините започнаха добре двубоя, но първата опасност беше пред тяхната врата, когато в 12-ата минута Димитриос Лимниос отправи удар отблизо, но Джанлуиджи Донарума успя да се намеси решително.

В 29-ата топката стигна до Николо Барела, но той стреля неточно.

Десет минути по-късно Чиро Имобиле отправи изстрел от добра позиция, но бе блокиран.

В 43-ата минута Леонардо Спинацола също опита късмета си, но покрай вратата.

Федерико Бернардески отправи първия изстрел през втората част, който обаче не намери целта.

В 55-ата минута Лоренцо Инсиние опита удар от воле, но не намери добре топката и не успя да отправи качествен изстрел.

Пет минути по-късно гостите организираха най-добрата си атака до момента. Те хванаха на контраатака „Скуадра адзура“, Зека напредна отляво, премина покрай защитник и подаде на Ефимис Кулурис на задната греда, но той не успя да вкара в опразнената от Донарума врата.

В 63-ата минута Италия излезе напред в резултата. Защитник на гостите спря с ръка удар по посока на вратата и съдията Сергей Карасев посочи бялата точка. Жоржиньо застана зад топката и бе точен - 1:0.

В 72-ата минута Лоренцо Инсиние стреля от далеч, но в аут.

Шест минути след това домакините удвоиха преднината си. Федерико Бернардески стреля по земя от границата на наказателното поле. Топката премина през няколко играчи и влетя в мрежата - 2:0.

В 86-ата минута Инсиние можеше да покачи на 3:0, но изстрелът му мина покрай вратата.

С тази победа Италия продължава страхотната си форма и е с пълен актив от 21 точки и не може да бъде изместена от върха. Гърция пък почти изгуби шансове за Евро 2020. Те трябва да спечелят и трите си двубоя до края и пак няма да бъде сигурно участието им.

След три дни Италия гостува на Лихтенщайн, който спечели точка у дома срещу Армения, а Гърция приема Финландия.