Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Фриц Келер няма никакви притеснения, когато трябва да изкаже предположението си за представянето на националния отбор на Европейското първенство догодина и шансовете за краен успех. И уточнява, че това е въпреки негативните резултати на отбора в последно време и постоянните спекулации, че Йоахим Льов няма да запази поста си до Евро 2021.

"Не искам да казвам, че Европейското е отписано. Аз съм напълно уверен и съм сигурен, че момчетата вървят по своя правилен път. Разбира се, за да се похвалиш с успех, трябва да достигнеш крайната линия. Но те ще го направят, уверен е Келер в интервю пред сайта на ГФС. Във въпросното видео-обръщение лидерът на германския футбол направи оценка на изминалата година.

След няколко разговора по темата е било взето решение ГФС да се довери на световния шампион от 2014-а година и на целия му екип и по-нататък, обяви още Келер.

Първенството, което за момента трябва да се проведе на територията на целия континент, обаче дава предизвикателство за Бундестима още в предварителната група. Там техните съперници са световния шампион Франция, защитаващият титлата си Португалия и домакина на мачовете Унгария.

Келер обаче също така призова и за реформа в тренировъчния процес, особено "когато видиш колко малко национали до 19 и до 21 години стартират като титуляри в отборите от Бундеслигата". Също така призова и регионалните федерации по места да започнат работа по изграждането на бъдещите звезди в своите центрове и клубове.

"Експертите и методистите по-добре от мене знаят какво да променят. Мисля, че времето на единните методики отмина. Важно е да се подходи индивидуално към всяка ситуация, всеки отбор и всеки играч, за да имаме общ и успешен резултат, каза още Келер.