След по-малко от 8 месеца трябва да се проведе Европейското първенство във Франция. Форумът е плануван за периода от 10 юни до 10 юли 2016-а година. След изминалата кървава нощ във френската столица Париж обаче изникна въпросът какво ще се случи с престижния форум.

Ужасът в Париж, Франция завтори границите

Различни спортни издания изразиха опасения, че заплаха има и за сигурността на надпреварата, която се очаква да събере сериозно множество.

Заради терора: Мач Франция - Англия вероятно няма да има

Според други пък няма никакъв проблем за Европейското и то ще се проведе с пълна сила, а Франция ще се противопостави успешно на тероризма.

Страхът обаче остава. Както е известно, снощните атенанти се състояха в един от най-оживените райони на Париж. Взривове имаше и в близост до стадион „Стад дьо Франс“, където се играеше контролата между Франция и Германия. Нещо повече, според една от информациите, камикадзе се е взривило в едно от помещенията на стадиона.

На стадиона бе и президентът на страната Франсоа Оланд. По-късно държавният глава информира, че Франция е наясно с това кои са извършителите, но не назова конкретни имена.

Равносметката от кървавата нощ до момента е, че има над 150 жертви.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.