Кой е най-добрият футболист, който ще играе на Европейското първенство? Когато южноамериканецът Лео Меси е извън сметките, отговорът е лесен и е един - Кристиано Роналдо с неговата Португалия.

За него това ще е една от последните възможности да спечели титлата на Стария континент, нещо което изпусна на косъм през 2004 г. на родна почва. Пътят му с националния екип започна през 2003 г., а как започна всичко, разказва самият Роналдо.

"Когато гледах мачовете на националния отбор, знаех, че един ден ще съм част от него. Това ме мотивираше да продължавам да играя в квартала и да си повтарям, че със 100-процентова сигурност ще съм футболист."

"Луиш Фиго, Руи Коща, Фернандо Коуто - те бяха иконите по това време и си казвах, че един ден ще играя заедно с тях. Просто знаех, че ще стана професионален футболист."

"Всичко се случи много бързо, онази седмица беше една от най-хубавите в живота ми, защото дебютирах за един от най-големите отбори в света - Манчестър Юнайтед, а после и за националния отбор. Това са специални моменти в живота ми", сподели Роналдо.

През 2004 г. в родината си той стана най-младият играч, който е играл финал на Европейско първенство. Но не успя да стане и най-младият, триумфирал с трофея. Ето какво си спомня Роналдо от тогава.

"Беше ни ужасно тежко, паднахме от Гърция у дома и осъзнавахме, че сме изпуснали страхотен шанс да станем европейски шампиони, но това е футболът. Приоритетът ми винаги е бил да правя това, което ми се удава най-добре - да говоря на терена."

"Става въпрос за съревнованието, съревновавам се със себе си от малък. Числата не бъркат. Година след година се боря да задържа най-високо ниво и затова казвам, че от тогава съм си все същият. Ако съм в най-добрата си форма и съотборниците ми помагат, можем да спечелим", заяви Роналдо.

Какво още сподели голямата звезда на Реал Мадрид и най-ярката фигура на предстоящото Евро 2016, можете да видите в прикаченото видео, което беше излъчено в предаването "Пътят към Евро 2016", което е в ефира на Diema Sport.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.