Звездата на Ню Йорк Сити Андреа Пирло призна, че нищо не е можело да му спести болката от това, че остана извън състава на Италия за UEFA EURO 2016.

Без бележития плеймейкър „скуадра адзура“ вече си осигури първото място в група Е дори и при загуба в последната си мач срещу Ирландия. Пирло има 116 мача за италианския национален отбор, но явно напредналата му възраст и фактът, че играе в САЩ, повлияха върху решението на Конте.

„Не ми хареса да остана извън състава, но трябва да приема решенията на треньора“, каза Пирло. „След Световното първенство вече не ме викаха, но реших да играя и да опитам да се преборя за място в състава за европейското. Не беше невъзможно, но въпреки това ме боли. Вече ми е трудно да мисля за завръщане в националния.“

„Не критикувам никого, винаги съм уважавал треньорите. Очевидно подкрепям Италия на UEFA EURO 2016. Дори и да не съм там, се надявам нацията ни да се представи добре.“

„Бяхме силни в квалификациите и сега имаме желание да постигнем нещо важно. Италия знае как се печелят трофеи“, добави Пирло.