Северна Ирландия може да бъде Лестър Сити на Евро 2016, заяви мениджърът на британския отбор Мартин О'Нийл. Специалистът говори пред Би Би Си за приликите между английския шампион Лестър и северноирландския национален отбор, който ще участва на европейския шампионат във Франция.

Лестър стана шампион във Висшата лига при коефициент от 5000, докато коефициентът за Северна Ирландия преди старта на Евро 2016 е 500.

"Има много прилики между Лестър и Северна Ирландия, особено при пътя на футболистите, който беше изминат, за да бъде достигната една цел. Ние имаме момчета от Флийтууд Таун (бившия клуб на английския национал Джейми Варди от Лестър). Също има прилики и в начина на игра. Надявам се неутралните фенове да видят доброто лице на нашия състав. Реалисти сме и знаем, че нямаме големи шансове да спечелим шампионата. Искам да получим необходимата подкрепа и да достигнем до възможно най-предна фаза на турнира", коментира Мартин О'Нийл.

На Евро 2016 Северна Ирландия е в група с Полша, Украйна и световния шампион Германия. Отборът е играл на световни първенства през 1958, 1982 и 1986 година. Първият мач на тима е срещу Полша в Ница в неделя.