Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов видя много позитивни неща при победата на световните шампиони с 2:0 у дома срещу Унгария в приятелски мач, игран в Гелзенкирхен в събота вечерта.

Опитният халф Бастиан Швайнщайгер игра 20 минути, след като през последните месеци лекува контузия. Германците не допуснаха попадение във вратата си за първи път от девет двубоя.

"Победата ни дава стабилност и добро чувство за следващата седмица. Също беше важно да не допуснем нито един гол. Тимът беше обединен и свърши работата, за която беше на терена. Футболистите бяха изключително концентрирани, но все още има неща, които трябва да се подобрят", коментира Льов.

Швайнщайгер игра за първи път от март, когато получи контузия в коляното. Все още няма шанс опитният халф да измести Сами Хедира или Тони Кроос от полузащитната линия на Бундестима.
"Той все още не е в подходящ ритъм. Трябва да изчакаме и да видим", каза още Йоахим Льов.

Нападателят Марио Гомес се появи на терена като резерва през второто полувреме, докато Марио Гьотце започна в титулярния състав в предни позиции.

По време на двубоя с унгарците треньорът Льов опита няколко различни тактически схеми в нападение, като през втората част на терена влезе и Лерой Сане, който е на 20 години.
В центъра на защитата на Германия партньори бяха Жером Боатенг и Антонио Рюдигер.

На Евро 2016 германците са в група С със Северна Ирландия, Полша и Украйна.