Полузащитникът на Испания Франсеск Фабрегас обяви, че във Франция тимът ще направи всичко, за да се реваншира за провала си на Мондиал 2014. 

Иберийците спечелиха турнирите на Стария континент през 2008 и 2012-а, като между тях станаха и световни шампиони през 2010. В Бразилия преди две години обаче, тимът отпадна още в предварителните групи и това е нещо, което халфът на Челси не може да забрави. 

„Все още има горчив вкус в устата ни след това, което стана на Световното първенство в Бразилия. Случилото се тогава малко помрачи предишниет ни успехи, но сега вярвам, че ще се представим много по-добре“, заяви Фабрегас.

„Този отбор все още може да постигне много. Даже би било жалко предвид таланта, който имаме, ако сега не успеем да триумфираме отново. Трябва да се борим до последно и ако го направим, може отново да успеем“, добави той.

„Ние защитаваме титлата си, така че всеки ще бъде изключително амбициран срещу нас и ще иска да ни победи. Това трябва да ни мотивира допълнително да защитим ролята си на фаворити. Не трябва да забравяме, че при успех ще влезем в историята и това наистина би било невероятно постижение. Вярвам, че това е възможно“, каза още Франсеск Фабрегас.