Централният защитник на Германия Матс Хумелс може и да не игра в полуфинала срещу Франция от UEFA EURO 2016, но това не намали неговото разочарование от загубата с 0:2.

„Бундестима“ се прости с надеждите си за четвърта титла на Стария континент и днес играчите се прибраха в родината си. Хумелс пропусна снощния мач заради наказание, след като получи жълт картон в четвъртфинала срещу Италия и така получи автоматично наказание от 1 мач.

„Нищо не може да изкупи загубата от Франция, дори и световната ни титла“, каза 27-годишният футболист. „Просто защото си спечелил още един турнир не означава, че си загубил глада за успехи и нямаш желание да побеждаваш в следващия.“

„Все още искаме успехи и сега иде ред да се посритаме, за да станем още по-добри. Отначало наистина бях полудял след загубата от Франция. Атмосферата след край на мача беше л***яна. Всички бяхме паднали духом и много разочаровани.“

„Сега лично на мен ми остава само още един шанс да спечеля европейско първенство. Не мисля, че ще бъда в отбора, когато вече съм на 35 години. Затова съм толкова разочарован“, добави Хумелс.