Старши треньорът на Франция Дидие Дешан бе доста интересен в изказването си след 0:0 срещу Швейцария.

"Не съм сляп, осъзнавам, че сме способни на по-добри представяния. Но сега за нас започва ново състезание. То стартира следващата неделя, имаме една дълга седмица и доста време да се подготвим," каза Дешан. "Технически Швейцария също има своите качества, но ние имахме по-добрите възможности. А не мога да кажа, че те имаха такива."

"С повече самообладание и малко късмет, можехме да спечелим мача. Що се отнася до контрола върху срещата, трябва да правим още и да не се отбраняваме толкова," добави Дешан.

"Вратарят на Швейцария Ян Зомер стана Играч на мача, а когато вратарят е играч на мача, това показва, че сме имали положения. Винаги може да се намери за какво да се критикуват футболистите. Знам, че и те са наясно, че имаме накъде да се подобряваме. Можехме да вкараме," продължи Дешан.

"В предишни мачове ни обвиняваха, че не сме се представяли добре в защита, но сега показваме, че това е стабилизирано - без да правим компромиси в нападение," допълни наставникът.

"Позитивите от мача? Резултатът. Продължаваме, бележим голове, създаваме положения, решаваме проблемите си в защита в кратки срокове. Бяхме много концентрирани при статичните положения. Имаме нужда от подобрение по отношение на контрола на атакуващия ни стил, но съм доволен от представянето на момчетата," завърши Дидие Дешан.