Капитанът на Белгия Еден Азар се разграничи от думите на своя съотборник Тибо Куртоа, който нападна треньора Марк Вилмотс след отпадането от UEFA EURO 2016. Вратарят обвини Вилмотс в това, че при загубата с 1:3 от Уелс в четвъртфиналите е допуснал същите грешки като при поражението от Италия в груповата фаза.

Азар обаче не се съгласи с твърденията и заяви своята подкрепа за наставника, който е подложен и на много критики в родината си. Самият Вилмотс поиска почивка, в която да премисли бъдещето си и дали ще продължи да заема поста.

"Разочаровани сме, но животът не свършва. Трябва да продължим да работим в този състав, защото след две години ни чака Световното първенство. Разбира се, искаше ни се да играем доста по-добре. Първите 20 минути бяха отлични за нас, но след гола просто се загубихме. Може би бяхме се настроили да запазим този резултат и да продължим с 1:0 на полуфинал", каза Азар.

"Преди първенството всеки чакаш от нас да стигнем до финала, но не бива да се забравя и потенциала на другите отбори. Грешките решават такива мачове, а ние допуснахме доста".

"Разбира се, че поддържаме Вилмотс за треньор на отбора, просто имахме лош ден и това е. Ако някой друг е против треньора, то това си е негово мнение", отговори Азар на въпрос дали е на страната на Куртоа, чието желание е да бъде сменен националния селекционер./БТА