Новият селекционер на Англия Сам Алърдайс обеща, че ще си направи нужните изводи след слабото представяне на отминалото UEFA EURO 2016.

“Трите лъва” браха голям срам, след като отпаднаха в осминафиналите, където се изправиха срещу един от тоталните аутсайдери Исландия. Момчетата на Рой Ходжсън загубиха с 1:2, като имаха повече от едно полувреме да заличат пасива си. Логично след резила Ходжсън подаде оставка.

„Смятам, че първо и преди всичко трябва да си върнем малко от увереността, която загубихме на европейското“, сподели Алърдайс в първото си интервю като треньор на Англия. „Нека да започнем още от първия ден. Трябва да загърбим случилото се и да започнем да постигаме резултати, да извлечем полза от този горчив опит.“

„Знам, че спомените са болезнени, но играчите трябва да запазят вътрешния си стремеж. Те трябва да потърсят позитивното, за да не се повтаря това нещо.“

„Сега ни предстоят квалификации за Световното първенството, ще се опитаме да се класираме и да отидем там по-добре подготвени, преди всичко психически, за да успеем“, добави Алърдайс.