Испания претърпя първото си поражение  на Европейското по футбол във Франция. Отборът, който се бори да защити титлата си от 2012-а година, инкасира първа загуба от 14 мача насам , а по този начин изпусна лидерството в Група D. Това, разбира се, има своите последствия и усложнява пътя към финала за възпитаниците на Висенте дел Боске.

Изненадващо „Ла Роха“ попадна в един поток с куп колоси, сред които Германия, Франция, Англия, а на осминафиналите ще има сложната задача да се пребори с Италия.

Убийствени елиминации на UEFA EURO 2016 – всички най-добри в един поток

Случилото се бе неочаквано от повечето анализатори, а коментарите по темата в Испания не закъсняха. Шест дни. Точно толкова имат Висенте дел Боске и тимът му, за да се вдигнат след крушението срещу Хърватия и да излязат като краен победител в битката със „Скуадра Адзура“. Това отбелязва El Confidencial, който посвети специален материал на представянето на Испания.

От изданието отбелязват, че мачовете между двете селекции винаги са били белязани от интригуващи развои, а няма как и да не се напомни, че този грандиозен сблъсък е повторение на финала от последното Европейско. През 2012-а година зашеметяващият тим на „Ла Роха“ победи без особени затруднения  своя опонент и вдигна за втори пореден път отличието. Сега пътят към защитата му обаче изглежда доста трънлив.

Кой срещу кого на осминафиналите на UEFA EURO 2016?

Испания загуби двубой, в който водеше. Серхио Рамос пропиля дузпа при 1:1, а впоследствие настъпи и пълният обрат в полза на „шахматистите“. Загубата със сигурност боли, особено когато става дума за селекция като тази на Дел Боске.  Отборът му е сочен за един от най-добрите в световен мащаб и за фаворит във Франция, а сега селекционерът има шест дни до осминафиналния сблъсък, за да окуражи и прероди вярата у своите момчетата, сочат в Испания.

Със сигурност задачата, която стои пред специалиста и пред момчетата му е нелека, но постижението от последния шампионат задължава.

Това стечение на обстоятелствата обаче несъмнено ще доведе до интригуващи мачове за феновете. Очертаващият се сблъсък между Испания и Италия гарантира футбол на високо ниво и надежда за голове и зрелище. Победителят пък най-вероятно ще срещне Германия на четвъртфинал. Все мачове между големи колоси…


Не забравяйте, че всички срещи от Европейското може да гледате по Gong.bg и в каналите на Нова Тв. Участвайте и в нашите анкети за Играч на мача и Гол на деня и печелете примамливи награди. Нека UEFA EURO 2016 остави трайна следа у вас.