Италия срещу Испания. Само споменаването на тези две футболни нации карат създанието на футболния фен да потрепери, а каквото и да се каже, все ще е малко. 
 
Двата тима се изправят един срещу друг на 1/8-финал на европейското първенство във Франция, а единият от тях ще си събере багажа още тази вечер.
 
След финалната битка през 2012 година, когато Испания направи на пух и прах, Скуадрата, сега нещата ще са различни.
 
Конте залага на изпитан стил, като доверието във футболистите на Ювентус е почти безгранично. Сблъсъкът на два стила както игрови, така и на тактическо ниво между Дел Боске и Конте ще е интересен както за специалисти, така и за фенове.
 
Гениалността на селекционера на Италия - Антонио Конте пролича още в груповата фаза, след като Скуадрата победи Белгия, която снощи направи фурор срещу Унгария и стигна 1/4-финалите. Последва скучновата победа над Швеция, за да се стигне и до очакваното поражение срещу Ирландия, след като промените в титулярния състав бяха 8.
 
Ето, че сега дойде и моментът на истината, а това дали Италия е узряла за големи подвизи ще си проличи днес в титаничния сблъсък на два коренно противоположни стила на игра, да се обзаложим, че Италия е готова, а прогнозата е да речем 1:0!