Добре познатият в България вече бивш футболист Урош Голубович разказа от първо лице случилото се на европейската квалификация между Сърбия и Албания. Голубович е наблюдавал двубоя на трибуните на стадиона на Партизан.

„Вчера бях на мача и атмосферата преди и по време на мача беше невероятна. Атмосферата беше хубава, докато не стана инцидентът. В близкото минало имаше и война. Това беше една провокация. Ако е истина, че това го е направил братът на премиера, то това е голям скандал. Това е спорт, това е футбол. И преди е имало мачове, като Сърбия срещу Хърватия, но такова неща за първи път се случва“, коментира Урош Голубович пред Гонг от Сърбия.

„На 22-и октомври трябваше в Сърбия да пристигне премиерът на Албания. В Сърбия никой не е очаквал това, което се случи. Това знаме на стадиона не е националното знаме на Албания, а знаме на Велика Албания. С това знаме те удрят по държави, които са около тях. Просто сръбският футболист свали знамето без никаква реакция, а албанците реагираха остро. Според мен ще има наказания и за двата отбора. Мисля, че наказанието ще е голямо за Сърбия, но трябва и албанският отбор да бъде наказан, защото те направиха скандала. Това не е станало случайно. Между футболистите преди мача не е имало проблеми. Капитанът на Сърбия е влязъл в съблекалнята на Албания и е казал: Момчета това е само един мач, нека да го изиграем както трябва“, разказа още Голубович.