Георги Драгоев  е част от екипа на Нова, който коментира и отразява от мястото на събитието - UEFA EURO 2016. Той е на 41 години. 23 от тях отдава на спортната журналистика – преса и телевизия.  Завършил е „Българска филология“. Първото спортно събитие, което отразява е двубой между „Славия“ и „Етър“ в далечната 1994 г. Професионалният му профил е 99% футбол. Любимият му европейски футболен клуб е „Арсенал“. Пред вестник "Стандарт" той разказва още, че в свободното си време предпочита планинския туризъм, литературата и музиката.  Фаворитът му за финала на UEFA EURO 2016 е Англия, а прогнозата му – Испания или Франция.

- Кои са най-големите изненади до момента на  EURO 2016?

- Няма как да не започнем с Исландия. Най-малката нация, класирала отбора си на европейски финали е сензация дори само с присъствието си, а класирането за фазата на елиминациите е историческо събитие. Говорим за страна, спортните успехи на която се изчерпват с това, че е спечелила повече титли от „Най-силния човек на планетата” от всички с изключение на САЩ. Другото име е Унгария, класическа футболна нация, която обаче, грубо казано, не присъстваше на картата на голямата игра 30 години. Да се нaдяваме, че това е началото на ренесанс. Комплектното преодоляване на групите на всички отбори от британските острови не е непременно изненада, но си струва да се отбележи като интересна тенденция.

-  Кои са най-големите разочарования?

- Отборите от Източна Европа. Русия, Украйна, Чехия, Румъния и поне в първите си два мача Турция, показаха най-ниско ниво на мотивация на първо място, но и най-малко интересен футбол и логично няма да бъдат част от турнира повече.

- Има ли гафове в ефир и смешни истории зад кадър?

- Никой не е застрахован от грешки за съжаление, но не мога да се сетя нещо, което да е наистина забавно. 

- Залагате ли помежду си за изхода на мачовете?
- Не.

- Какви са разликите от сегашния шампионат спрямо предишните?

- Форматът на първенството обуславя наличието на изключително разнообразие и пъстрота. Фактът, че практически половин Европа се класира на континенталните финали едва ли вдига чак толкова нивото като футболна класа, но пък прави турнира много по-интересен в други отношения – различни отбори, разнообразни фенове, великолепна атмосфера, турнирът е по-дълъг, мачовете са повече. Като шоу със сигурност не е имало европейско първенство, което може да се сравни с това. УЕФА постигна целта си. Нейният турнир вече не отстъпва по нищо на световните финали. 

-  Най-важното след UEFA EURO 2016?

- До следващото европейско първенство остават само 4 години....