Следващата история звучи като невероятна, но всъщност е напълно реална! Тя демонстрира докъде един футболен клуб е готов да стигне, за да отложи предстоящ двубой. Отговорът е - до смърт.

Третодивизионният ирландски Балибрак е останал без достатъчно футболисти за двубоя с Арклоу Таун и за да успее да отложи двубоя, е обявил свой играч за мъртъв!

Напълно сериозно от клуба обявиха във Facebook, че играчът Фернандо Нуна Ла Фуента е починал при пътна катастрофа. "Нашите мисли и молитви са със семейството, приятелите и съотборниците му в този момент. Почивай в мир, Фернандо", пишат от клуба.

Само че по това време Фернандо си е жив и здрав. Той дори не е знаел за лъжата и е разбрал от шокирани роднини, които са се свързали с него.

"Така научих, че явно съм мъртъв", споделя пред Irish Times футболистът.

По това време той дори вече не е част от отбора. Ла Фуенте все пак е знаел, че от клуба ще използват името му, за да опитат да отложат двубоя, но че "причината" ще е доста по-лека - счупен крак.

Целта е постигната - двубоят е отложен, а за да стане гафът още по-голям, всички останали мачове са започнали с минута мълчание.

Самият Ла Фуента приема случилото се с чувство за хумор. "На никого не се е случвало нещо подобно, и според мен е забавно."

Шефовете на клуба все пак са се извинили лично на "мъртвеца", а клубният секретар на тима е уволнен, след като собственоръчно "уби" футболиста.