Една от нидерландските легенди на световния футбол Вим Янсен почина на 75-годишна възраст, потвърдиха от Фейенорд, където премина по-голяма част от кариерата на известния футболист, играл като защитник и халф.
 
От миналия октомври една от звездите на великия тим на Нидерландия от 70-те години на миналия век беше с поставена диагноза деменция.
 
"Загубихме наша икона и рожба", се казва в изявлението на клуба от Ротердам.

Вилхелмус Маринус Антониус и известен на феновете по света като Вим Янсен. Къдрокосият футболист бе титуляр в състава на "лалетата", спечелил сребърните медали на световните първенства във ФРГ през 1974 година и Аржентина през 1978 година, както и бронз от Евро 1976. Той има 65 мача и един гол с оранжевия екип.

 
Легендата на Фейенорд носи екипа на тима от Ротердам между 1965 и 1980 година и печели 4 шампионски титли на Нидерландия, Купата на страната, Купата на европейските шампиони (КЕШ) и Купата на УЕФА. В края на състезателната си кариера играе и за Аякс. След края на състезателните си дни се наслаждава на успешна треньорска кариера, извеждайки до шампионския връх както Фейенорд, така и шотландския Селтик, а е водил още белгийския Локерен и японския Санфрече Хирошима.