Бившият топрефер Хауърд Уеб се ожени за първата съдийка в Бундеслигата Бибиана Щайнхаус, съобщиха медиите в Германия и Англия. Събитието веднага бе определено като сватбата на века. 
 
Двойката узакони връзката си по време на паузата за мачовете на националните отбори. Сватбата се проведе в Хановер в края на март без гости заради ограниченията, свързани с коронавируса.
 
Уеб, който беше включен в топ 10 на най-добрите рефери в света за всички времена, ръководеше мачове от Премиър лийг от 2003 до 2014 г.  Върховете в кариерата му са двата финала на световните първенства през 2010 г. и 2014 г., както финала на Шампионската лига през сезон 2009/10.

Бибиана Щайнхаус

източник: getty images


Щайнхаус пък стана първата жена в мач от топ 5 на първенствата в Европа през 2017 г. Миналата година тя се оттегли от кариерата си на главен арбитър, но продължава да работи със системата VAR.
 
Двамата обаче ще продължат да живеят разделени поне до края на сезона. Уеб е в Ню Йорк, а Бибиана - в Хановер, където работи като полицай. За 49-годишния англичанин това е втори брак. През 2016-а той се раздели с първата си съпруга Кей, от която има три деца. Тогава бившата му го обвини, че е посветен повече на футбола, отколкото на семейството си. Още преди да се разведе официално, той започна да излиза с Бибиана, с която го свърза общата страст към съдийството.