Холандският съдия Морис Паархайс заяви, че е постъпил правилно, след като зачете гола, който сам отбеляза в мача между четвъртодивизионните Харкемасе Бойс и Хук.

Паархайс обиколи всички световни новини, след като случаен рикошет в неговия крак се превърна в гол за гостите от Хук, които така намалиха изоставането си на 2:3 в мач от последния кръг на аматьорското първенство. 

В крайна сметка куриозното попадение не се оказа решаващо и Харкемасе спечели срещата с 4:2, но видеото от ситуацията се превърна в истински хит в социалните мрежи и за отрицателно време събра над 5 милиона гледания само в Туитър.

"Топката уцели крака ми. Опитах се да го дръпна, но не успях да го направя навреме", призна Паархайс пред холандски вестник в понеделник.

"Играчите на Харкемасе ме питаха какво се случва, но трябваше да им обясня, че реферът е част от играта и нямах никаква друга възможност, освен да зачета гола", обяснява реферът.

Паархайс започва да съдийства още на 16 години, но междувременно играе футбол и като аматьор, така че за него това не е първи гол в кариерата.

"Това не е първият ми гол, има няколко като играч. Надявам се обаче, че този беше първият ми и последен като съдия", признава той.

"В последните два дни телефонът ми се задръсти от съобщения от хора от цял свят. Някои от тях дори ме канят да стана нападател в техните отбори", разказва с усмивка още реферът-голмайстор.