Казахстанската футболна федерация отстрани за две години от всички турнири под егидата на организацията старши треньора на Астана Андрей Тихонов заради неуважително отношение към съперника.

Периодът на санкцията ще започне от 25 октомври.

При гостуването на Кайрат на 24 октомври в мач от 25-ия кръг на първенството на Казахстан Тихонов извади своите футболисти от терена в края на първото полувреме при резултат 0:1. Няколко минути по-късно отборът се върна и играта продължи. Крайният резултат остана 1:0 за Кайрат.

"За непристойно поведение на отбора, нарушаване на принципите на феърплея, изразяващо се в напускане на играчите на футболното игрище без разрешението на длъжностното лице на мача, проява на неуважение към противника, към организаторите на мача, официалните лица и зрителите, Алексей Тихонов се наказва с лишаване от права за 24 месеца във всички турнири под егидата на организацията", се казва в изявление на федерацията на Казахстан.

51-годишният Тихонов е начело на Астана от октомври 20202 година. Под ръководството на руския специалист отборът стана шампион на Казахстан.

Преди това той оглавяваше руските Енисей и Криля Советов.