Бразилско регионално дерби се превърна в истинска битка между играчи на терена, в резултат на което съдията вдигна 10 червени картона. Мачът беше в град Салвадор де Баия между отборите на Витория (Баия) и Баия от Кампеонато Баяно.

След този прекратен мач Витория остана на 2-о място в Кампеонато Баяно с 11 точки, на 5 от лидера Жуазейрензе. ЕК Баия е на 5-о място с 9 точки от 5 мача.

Шестима човека от отбора на Витория Баия бяха отстранени, а срещата беше прекратена при резултат 1:1, в момент на показването на петия червен картон. И тъй като отборите трябва да бъдат минимум с по 7 човека, за да продължи срещата.

Денилсон откри резултата в 33-ата минута в полза на Витория, но Винисиус изравни за Баия от дузпа четири минути след началото на второто полувреме. Той отиде да празнува гола пред публиката на Витория с провокативен танц, което изнерви играчите на домакините и те го нападнаха. Мелето, което се заформи, принуди съдията да покаже пет червени картона само в този момент- три за гостите и два за домакините.

Минути по-късно съдията изгони още двама души- по един от всеки отбор, заради провокации към публиката. 13 минути преди края четвърти играч от Витория беше изгонен, а Бруно Биспо ритна топката при опит на противник да изпълни фаула.

Съдията му вдигна и на него втори жълт, което стана червен картон. Така домакините останаха с по-малко от необходимия минимум играчи, което доведе срещата до прекратяване. Сега Футболната федерация на щата трябва да се произнесе какво точно ще се случи в казуса./ БТА