Само дни след изиграните срещи от поредния 12-ти кръг в Китайската Суперлига, дойде ред и на 13-ия кръг, а два мача са заложени в програмата на SPORT MAX за събота и неделя.

В съботния ден (21 юли) е ред на дербито между отборите на Шанхай СИПГ и Гуанджоу Евъргранде. Двата тима заемат съответно второ и четвърто място в класирането, а разликата между двата тима е 3 точки. Срещата стартира от 16:00 часа на запис в ефира на MAX SPORT.

Шанхай завърши 1:1 при гостуването си на Шандон Лунен, а сега е ред на ново предизвикателство, но този път като домакин. Бразилските звезди Оскар и Хълк водят тима напред, но също така и главна роля за доброто представяне има и местната звезда Ву Лей.

Гуанджоу също разчита на бразилци, за да поддържа отличното си ниво, като от старта на сезона лидери на тима са Алан и Рикардо Гулар, както и Талиска. Тримата имат общо 15 гола и са едни от най-добре представящите се футболисти за отбора.

Гао Лин има 4 гола и 3 асистенции за тима на Гуанджоу и е също един от лидерите на отбора с постоянното си представяне в мачовете от шампионата.

В неделния ден на ред е двубоят между Хъбей Чайна Форчън и Джиангсу Сунин. Двубоят стартира в 14:35 часа на 22 юли. 

И двата тима редуват непостоянни изяви в мачовете си, а това провокира интереса на феновете, специално в този мач как ще бъде представянето им. 

В таблицата за класиране се изправят деветия срещу петия, но това е само статистически показател.

Безспорно Хъбей разчита на чуждите си звезди в лицето на Езекиел Лавеци, който е голмайстор на тима със 7 гола, както и бразилеца Ернанеш, който обаче се е разписал само 1 път от старта на сезона, както и на Жервиньо.

За Джиангсу като лидер се очартава да бъде Алекс Тейшейра, който се е отчел с 6 гола от изиграните 12 мача.

И двата двубоя крият интрига, а вие може да ги гледате в ефира на MAX SPORT.