Легендарният наставник Луис ван Гаал коментира опита на Аякс да прекрати сезона в Ередевизие заради кризата, породена от коронавируса. Техническият директор в нидерландския клуб, Марк Овермарс, призова Футболната асоциация на страната да приключи настоящия сезон. "Божиите синове" в момента заемат първо място в класирането (с еднакъв брой точки с АЗ Алкмаар, но с по-добра голова разлика) и при подобен развой, биха станали шампиони. Ван Гаал обаче не е особено впечатлен от предложението. 

Всички топ европейски лиги са спрени, а белгийската Про Лига дори обяви край на сезона си, в резултат на което лидерът Брюж бе коронован като шампион на страната. 

"Първата задача, след като отшуми цялото това нещо, е да завършиш сезона", заяви Ван Гаал. 

"Победител се излъчва на терена. Не може след 25 мача да прекратиш всичко и да провъзгласиш Аякс за шампион", заяви бившият наставник на тима. 

"Клубовете използват кризата с коронавируса за собствени облаги, а после правят официални изявления относно здравето на народа. Не понасям това. Сезон може да се играе и юни или юли. Има толкова много време през лятото, няма да има Европейско така или иначе. УЕФА и ФИФА са длъжни да намерят пролука и да променят правилата", заяви Ван Гаал, който води нидерландския гранд в периода 1991 - 1997 година.