Легендата на световния футбол Диего Марадона включи Христо Стоичков сред най-големите футболисти, с които е имал съперничество на терена. Това беше провокирано като отговор от негова страна на изказване на бившия му съотборник в националния отбор на Аржентина Марио Кемпес. 

Преди няколко дни Кемпес обяви, че не е нормално да се сравняват Марадона и Меси, защото докато на Бълхата му се е налагало да се доказва като най-добър първо в конкуренция с Роналдиньо, а сега и с Кристиано Роналдо, то великият му сънародник не е имал такава конкуренция на терена. 

Затова Марадона постна снимка в профила си в Инстаграм, на която личаха Стоичков, Роберто Баджо, Рууд Гулит, Карлос Валдерама, Лотар Матеус, Джика Хаджи, Михаел Лаудруп, Роберт Просинечки, Ромарио, Пауло Футре, Рууд Гулит, Енцо Шифо, Рикардо Бочини, Брайън Робсън, Хорхе Гонсалес, Енцо Франческоли, Джанкарло Антониони, Карл-Хайнц Румениге, Мишел Платини, Зико, Кевин Кийгън и... самия Кемпес. 

Под техните образи написа и текста: "Как може да се казва, че не съм имал никаква конкуренция на терена, когато играех с тези великани? Само уважение към вас, момчета", написа Марадона в поста, а после и в коментарите под него.