Малайзия ще приеме мачове от Азиатската Шампионската лига, след като Източна Азия беше обявена за център на двубоите, които трябва да се рестартират през октомври.

Шампионската лига на Азия беше прекратена в началото на март заради пандемията от COVID-19 и ще се поднови в Западна Азия с център Катар на 14 септември.

Малайзия ще бъде домакин на мачове от групи "G" и "H" от 17 октомври до 1 ноември и полуфинал на 28 ноември. Страната ще приеме и осминафиналите в двете групи на 4 ноември и два четвъртфинала на 25 ноември.

Отборите от Китай, Австралия, Република Корея, Япония и Малайзия ще играят в регионалния център на Източна Азия, а тимовете от Катар, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Ирак, Иран и Узбекистан ще спорят един срещу друг в центъра на Западна Азия. Домакините за срещите от групите "E" и "F" все още не са потвърдени.

От Азиатската футболна конференцията обявиха, че мачовете от групите ще се играят на принципа всеки срещу всеки, но елиминациите ще бъдат намалени до една среща вместо обичайния формат от два мача./БТА