Бившият полузащитник на Аякс Кристиан Ериксен започна тренировки с дубъла на амстердамския гранд през тази седмица. Датският национал продължава да подобрява физическото си ниво, докато търси нов клуб, в който да продължи кариерата си след кардиологичния арест, който получи в началото на UEFA EURO 2020.

Ериксен е с поставен пейсмейкър след инцидента в мача на „червения динамит“ с Финландия, което му преустанови професионалния контракт с Интер Милано, тъй като регулациите в италианската страна не позволяват да се практикува спорт на професионално ниво с подобен апарат.

Докато намери своя нов отбор, Ериксен ще тренира с дубъла на Аякс на „Токмост“. „Много съм щастлив отново да бъда тук. Познавам хората и се чувствам у дома, тъй като съм бил прекалено дълго време в този отбор. Всички игрища са свободни и с дубъла на Аякс мога да тренирам на много високо ниво. Ценя изключително много това нещо в този момент, тъй като искам отново да върна най-доброто си ниво възможно най-скоро, за да намеря нов клуб и да се представям добре“, коментира Ериксен.

25 снимки

Треньор на дубъла на Аякс е Джони Хейтинга. „Ако бивш наш играч почука на вратата ни с подобен казус, е невъзможно да му откажем, така че приветстваме Кристиан отново. Той е футболист от световна класа и може да бъде пример за голяма част от нашите млади играчи и вдъхновение за още по-малките“, завърши Хейтинга.

Много голям към услугите на Ериксен има от новака във Висшата лига на Англия - Брентфорд, който иска да обвърже плеймейкъра с договор за шест месеца, или иначе казано, до края на сезона.