Д-р Леополдо Луке, който беше личният медик на Диего Марадона до последния му ден, разкри как самият бивш футболист е допринесъл за кончината си. Лекарят е заподозрян, че заради небрежност е причинил смърт по непредпазливост. Неговият дом и клиниката, в която работи, бяха претърсени от властите.

"Диего бе краен и твърдоглав, не слушаше никого - коментира Луке пред аржентинските медии. 

"Трябваше да постъпи в рехабилитационен център, за да се лекува от алкохолната зависимост, но не искаше. Бяхме принудени да търсим баланса между хапчетата, които трябваше да пие, и алкохола. Правеше каквото си поиска, никой нищо не можеше да му каже. По-миналия четвъртък ме наруга и изгони от къщата си, коментира медикът. 

Getty Images/Gulliver
58 снимки

"Такова отношение получаваха хората около него, откакто имаше проблеми със здравето. Не искаше да говори с дъщерите си. Когато ме изгони, отказах да си тръгна, докато не стане от леглото. Смъртта му не е резултат от лекарска грешка. Инфаркт може да получи всеки пациент в неговото състояние, нормално е", добави той.

Така  Луке потвърди показанията на една от медицинските сестри за разправия между него и Марадона.

"Знам, че сега журналистите ще търсите виновник, но аз нямам вина. Единственото, което скрих, е, че го обожавах. Винаги съм го подкрепял, надявам се хората да го разберат скоро. Диего бе тъжен и депресиран дълго време. Липсваха му неговите родители. Опитах да бъда добър приятел и винаги бях до него", завърши медикът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.